Technoshamanism in Barcelona on October 4

Technoshamanism event in Barcelona, october 4.

TECNOXAMANS, ELS HACKERS DE L’AMAZONES.

XERRADA I RITUAL DIY DE LA XARXA INTERNACIONAL TECNOXAMANISME AL CSOA LA FUSTERIA.

El dijous 4 d’octubre celebrarem al CSOA La Fusteria una xerrada amb membres de la xarxa Tecnoxamanisme, un col·lectiu internacional de producció d’imaginaris format per artistes, biohackers, pensadors, activistes, indígenes i indigenistes que intenten recuperar idees de futur perdudes al passat ancestral. La xerrada estarà conduïda per l’escriptor Francisco Jota-Pérez i després es realitzarà una performance ritual DIY on totes podreu participar.

Què té en comú el moviment hacker amb les lluites dels pobles indígenes amenaçats per allò anomenat “progrés”?

El tecnoxamanisme va sorgir el 2014 a partir de la confluència de diverses xarxes nascudes al voltant del moviment del software i la cultura lliure per promoure intercanvis de tecnologies, rituals, sinergies i sensibilitats amb les comunitats indígenes. Actuen impulsant trobades i esdeveniments que transcendeixen als rituals DIY, la música electrònica, la permacultura i els processos immersius, barrejant cosmovisions i impulsant la descolonització del pensament.

Segons els membres de la xarxa tecnoxamans: “Encara gaudim de zones autònomes temporals, d’invenció de formes de vida, d’art/vida; tractem de pensar i col·laborar amb la reforestació de la Terra amb un imaginari ancestrofuturista. El nostre principal exercici és crear xarxes d’inconscients, enfortint el desig de comunitat, així com proposar alternatives al pensament ‘productiu’ de la ciència i la tecnologia”.

Després de dos festivals internacionals realitzats en el sud de Bahia, Brasil, (produïts juntament amb l’associació indígena de l’ètnia Pataxó Aldeia Velha i Aldeia Pará, prop de Porto Seguro, on van arribar els primers vaixells portuguesos durant la colonització), organitzen el III Festival de Tecnoxamanisme els dies 5,6 i 7 d’octubre a França. I tenim la sort de que visitin Barcelona per poder compartir amb nosaltres els seus projectes i filosofia. On ens parlaran de temps espiral (no lineal), de ficcions col·lectives, de com el monoteisme i després el capitalisme van segrestar la tecnologia, o d’allò que podem aprendre de les comunitats indígenes tant a nivell de supervivència com de resistència.

Us esperem a totes a les 20.30 a La Fusteria.
C/J. Benlluire, 212 (El Cabanyal)

Col·labora Láudano Magazine.
www.laudanomag.com