Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Min internet anslutning knasar :S

På senare tid har jag märkt att  min internet anslutning inte är riktigt stabil.  Jag märkte detta genom att ansluta till en IRC kanal. Problemet visar sig genom att min klient kopplas ner från servern lite då och då. Enligt en kompis loggar från kanal så är jag nere mellan 14-17 minuter per gång.  Detta har fått mig att försöka leta reda på problemet så att de kan lösas. Då jag inte riktigt vet vart problemet ligger så har jag skrivit ett shell-script som kontrollerar o jag har kontakt med nätet en gång i minuten mha Cron. Är fallet så att jag inte har kontakt med nätet så kör jag en traceroute för att se vart det hela skiter sig.

För att skriva detta scipt behövde jag lära mig hur man kontrollerar med vilken status som tidigare commando i terminalen avslutades med.. Det va så enkel som att skriva “echo $?”