Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Keyboard shortcuts

En vän till mig har fixat detta script för att släcka bakgrundsbelysningen på lcd skärmen direkt vid låsning av datorn.

Jag tyckte om scriptet och ville lägga till det i Ubuntu (Med gnome) så att de kördes genom att enbart trycka på super+L. För att åstakomma detta så föjde jag denna guide. Som det går att läsa i kommentarer på den sidan så skall man lägga till “<Super_L>l” för att indikera den vänstra super-tangenten och l. Detta ville inte fungera för mig :(. Det resulterade i att varje gång jag skrev l så kördes scriptet vilket resulterade i att datorn låste sig. För att jag sulle kunna skriva ‘l’ så var jag tvungen att trycka Super+l..

Då hittade en vän till mig lösningen på någon sida: Det skulle vara <Mod4> och inte <Super_L> för att indikera super-tangenten.

Edit: rättade till problem med > och <