Pages

 

August 2019
M T W T F S S
« Nov    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Keyboard shortcuts

En vän till mig har fixat detta script för att släcka bakgrundsbelysningen på lcd skärmen direkt vid låsning av datorn.

Jag tyckte om scriptet och ville lägga till det i Ubuntu (Med gnome) så att de kördes genom att enbart trycka på super+L. För att åstakomma detta så föjde jag denna guide. Som det går att läsa i kommentarer på den sidan så skall man lägga till “<Super_L>l” för att indikera den vänstra super-tangenten och l. Detta ville inte fungera för mig :( . Det resulterade i att varje gång jag skrev l så kördes scriptet vilket resulterade i att datorn låste sig. För att jag sulle kunna skriva ‘l’ så var jag tvungen att trycka Super+l..

Då hittade en vän till mig lösningen på någon sida: Det skulle vara <Mod4> och inte <Super_L> för att indikera super-tangenten.

Edit: rättade till problem med > och <

1 comment to Keyboard shortcuts

  • En vän

    WordPress stökade till din lösning, använd med fördel html-entiterna för “större-än” och “mindre-än” teckena (dvs “& gt ;” och “& lt ;”, ihopskrivet då förstås).

    Kul att du gillade det :)

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>