Pages

 

September 2019
M T W T F S S
« Nov    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

if it ain’t broken, DON’T FIX IT!

Idag när jag hade lite tråkigt så fick jag för mig att uppdatera lite Firmwares på olika maskiner hemma. De blev två firmware uppdateringar, det var dels blue-ray spelaren och tvn som fick ny mjukvara. Uppdateringen av Blue-ray spelaren var inga som helst problem att uppdatera. Men när det var tvns tur att bli uppdaterad så blev det problem.

Det började med att jag laddade ner den nya firmware och när jag skulle lägga in filerna på ett usb-minne så ville ubuntu bara mounta usb-minnet i skrivskyddat läge. Till slut löste det sig genom att jag formaterade om usbminnet med gparted. Med filerna äntligen på usb-minnet så tog jag mig till tv:n och satte i usb-minnet. Tryckte på de knapparna som guiden visade att jag skulle tycka på för att uppgradera tv:n.

När uppdateringen väl hade blivit inlagd och jag satte på tv:n igen så var inga kanaler längre lagrade (och inga hittades vid en kanalsökning) och menyerna var väldigt suddiga. Dette gjorde mig inte glad och jag började att söka på nätet för att se om jag kunde hitta en fix till detta problem. Jag hittade inte någon lösning på problemet så jag och en vän fram till att jag skulle försöka nedgradera till tidigare firmware. Jag letade upp en gammal firmware och la in den på usb-minnet. Försökte nedgradera i tv:n men den ville inte läggas in.

När inte nergraderingen heller fungerade så hittade jag hur man tog sig in i service-menyn på tvn. Tittade runt där och ändrade några inställningar och vips så fungerade tv:n igen som den skulle, dock efer en ny kanalsökning.

1 comment to if it ain’t broken, DON’T FIX IT!

 • Get your new computer set up and installed by our technical assistance team and enjoy unrestricted hours of using your devices without any major or minor hassles.
  We provide e-reader and tablet set up services along with printer installation and troubleshooting solutions.
  Hardware set up services
  Recovery services
  Data backup and transfer solutions
  We also provide several self-help tools and online training videos exclusively for the help of the users.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>